Esittelyssä HELP-aktiiveja: Ville Liu

Kuka olen?

Ville Liu, 25, 3. vuoden hammaslääketieteen opiskelija ja tutkija. Opiskelun ohessa elämäntapana minulla on ollut edunvalvontajärjestöissä toimiminen ja vaikuttaminen muutaman muun projektin ohella.

Miten minusta tuli helppiläinen?

Ensimmäisenä opiskeluvuonna lähdin mukaan tavoitteena selvittää millaista toiminta on pohjimmiltaan ylioppilaskunnassa ja edustajistossa. Ylioppilaskunta on meidän HY:n opiskelijoiden pieni yhteiskuntamme. Olen ollut erityisen kiinnostunut siitä miten yhteiskuntaan vaikuttavien päätösten ajaminen onnistuu. Haaveena itsellä lisäksi oli olla mukana luomassa toiminnallisia uudistuksia sekä kestävämpää ja kustannustehokkaampaa ympäristöä opiskelijoille.

Hommat lähtivät aikoinaan käyntiin edustajistovaaleissa kampanjoinnista ja sellaisia suunnitellaan jälleen! Unelmana olisi olla mukana myös seuraavan kauden temmellyksessä.

Ainoastaan ottamalla kantaa, toimimalla ja keskustelemalla mieltään askarruttavista asioista voi vaikuttaa ympäristöönsä ja sen toimintaan.

Mikä helpissä on parasta?

Opintopisteet WebOodin ulkopuolella. Näihin opintoihin kuuluvia kursseja ovat muun muassa: Esiintymistaidon alkeet ja syventäminen, Poliittisessa ympäristössä vaikuttamisen perusteet, Toiminta poikkitieteellisessä ympäristössä, Vihanhallinnan peruskurssi, Yhteiskuntavaikuttaminen opiskelijoille ja Aikatauluttamisen jatkokurssi muutamia mainitakseni.

Tämä on oppimisen ja kehityksen kannalta tehokasta toimintaa. Puoluetoimintaan osallistuminen avaa mahdollisuuden tutustua itselleen täysin tuntemattomiin polkuihin. HELPissä luodaan ympäristö ja ilmapiiri, jossa jokaisen työpanoksella on merkitystä ja jota arvostetaan. Yhteiset tavoitteet ja toimiminen yhdessä ovat avaintekijänä positiivisen muutoksen aikaansaamiseksi.