Esittelyssä HELP-aktiiveja: Anssi Mykkänen

Kuka olen?
Anssi Mykkänen, 24, kohta 5. vuoden lääketieteen opiskelija. Olen ollut aktiivisesti mukana järjestötoiminnassa HELPissä ja LKS:ssa jo useamman vuoden ajan.

Miten minusta tuli helppiläinen?
Lähdin ehdolle HYYn edustajistovaaleissa heti aloitettuani lääkiksessä  syksyllä 2014, koska HELPin toiminta vaikutti mielenkiintoiselta ja halusin tehdä jotain, jossa tutustuu myös muiden alojen opiskelijoihin. Vaikka en päässytkään tuolloin läpi, tempaisi HELP minut mukaan toimintaansa. Päädyin myöhemmin esimerkiksi HELPin vaalipäälliköksi 2016 vaaleihin ja niiden jälkeen ryhmäpuheenjohtajaksi.

HELP tuntui alusta asti paikalta, johon tunsin kuuluvani, ja HELPin kautta olen saanut monia hyviä ystäviä. Eri opiskelualoista huolimatta helppiläisten kesken löytyy helposti yhteinen sävel, kun päätämme ryhmän kantaa erilaisiin asioihin.

Mikä HELPissä on parasta?
HELP on loistava paikka kasvaa ja oppia uusia asioita, joita professioalojen opiskelijat eivät muualla opi. HELPin kautta tutustuu moniin mukaviin ihmisiin ja pääsee tekemään monia erilaisia mielenkiintoisia asioita. Olen oppinut esimerkiksi paljon talousasioista ja esiintymistaitoni ovat kehittyneet huimasti HELPissä toimimisen kautta. Uskon, että nämä taidot ovat varmasti hyödyllisiä tulevalle lääkärille.

Vuosi HELPin ryhmäpuheenjohtajana oli unohtumaton kokemus, jonka aikana opin paljon uutta ja sain monia uusia ystäviä. Vaikka välillä tekemistä olikin melko paljon, ei silti ole yhtään kaduttanut, että siihen hommaan lähdin. HELP on ollut minulle loistava paikka kasvaa ja ilman sitä en olisi varmaan koskaan päätynyt LKS:n hallituksen puheenjohtajaksi. Lämpimästi suosittelen HELPiä ja HYYn edustajistotoimintaa niille, jotka haluavat mahdollisuuden oppia uutta ja päästä tekemään monia erilaisia asioita.