Esittelyssä HELP-aktiivit: Tytti Tuomi

Kuka olen?

Tytti Tuomi, 22v, viimeistä opintovuotta syksyllä aloitteleva denttari ja pikkuhiljaa eläköityvä opiskelija-aktiivi.

 

Miten minusta tuli helppiläinen?

Lähdin ehdokkaaksi edustajistovaaleissa 2014. Alfa-vuosi oli juuri alkanut ja olin päättänyt lähteä mukaan kaikkeen mikä vaikuttaa kiinnostavalta. Lähdin ehdolle, koska olin kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja halusin vaikuttaa yhteisiin asioihin. HELP oli ryhmistä minulle ainut ja oikea vaihtoehto, koska halusin ajaa oman alani opiskelijoiden asiaa ja vaaliteemat vastasivat tärkeiksi kokemiani asioita. Vaalityö osoittautui hauskaksi ja sitä tehtiin hyvällä fiiliksellä. Tulin valituksi edariin ja sillä tiellä on oltu kohta neljä vuotta. Edarivaalit innostivat ja rohkaisivat minua entisestään lähtemään myös muuhun opiskelijatoimintaan, tärkeimpänä ainejärjestöni hallitukseen, jossa tie on vienyt entisen puheenjohtajan istuimelle asti.

Mikä HELPissä on parasta?

Parasta on HELPin kautta saamani laaja ja poikkitieteellinen ystävä- ja tuttavapiiri. Edarissa olen oppinut monia hyödyllisiä taitoja, oppinut taloudesta ja saanut olla mukana monissa prosesseissa. Tutustuminen erilaisiin ja täysin eri alojen opiskelijoihin edarissa on haastanut omia käsityksiä ja mielipiteitä mikä on lisännyt mielenkiintoa ja ymmärrystä eri asioita kohtaan.

 

HELPin toiminnan ytimessä on minulle aina ollut paitsi ryhmäkokoukset ja edarit, myös tapahtumat. Erityisen lämpimät muistot ovat jääneet HELPin vuosijuhlista, joissa tunnelma on aina ollut katossa.