Puheenjohtajalta: HELP ei taantunut koronan alla

Poikkeuksellisista ajoista huolimatta HELPin vuosi oli toimintaa täynnä. Väistynyt puheenjohtaja Henri Kaarakainen kertaa viime vuoden tapahtumia.

Vuosi 2020 jää historiaan. Kuka olisi vuoden alussa osannut ennustaa, että maaliskuusta alkaen koko yhteiskunta ja sitä myöten myös opiskelijat ja ylioppilaskunta eläisivät loppuvuoden videoyhteyden varassa? Opiskelijoiden riemut vuosijuhlista vappuun siirtyivät virtuaaliseen formaattiin ilman tietoa siitä, milloin normaali elämä taas alkaisi. Vaikka epävarmuuden verho alkaa vuoden 2021 puolella jo hälventyä, virtuaalitodellisuus hallitsee arkeamme vielä hyvän tovin.

Onneksi kulunut vuosi ei kuitenkaan ollut HELPille pelkkää pandemiaa – päinvastoin siihen kuului monia hienoja hetkiä, joita on syytä vielä tässä muistella. Edustajistoryhmämme tiimi aloitti toimintansa tehokkaasti heti vuoden alussa, ja vielä tammikuun ja helmikuun edustajiston kokouksiin pääsimme valmistautumaan kasvokkain yhteisen kokouspöydän äärellä. Tiimimme sai myös vahvistusta, kun ruotsinkielisten oikeustieteen opiskelijoiden Codex liittyi taustajärjestöksemme – hjärtligt välkommen! Tämä takasi sen, että asemamme professioalojen etujen puolustajana vahvistui entisestään.

Mitä olisi myöskään ollut alkuvuosi ilman upeampaakin upeampia vuosijuhlia, joilla juhlistettiin HELPin 29-vuotista taivalta! Pykälän kerhotiloissa pidetyt juhlat olivat hieno tilaisuus tuoda taustajärjestöjemme edustajat, alumnimme sekä kollegamme muista edustajistoryhmistä yhteisen pöydän ääreen juhlistamaan kertyneitä vuosiamme. Esitänkin vielä (todennäköisesti moneen kertaan kuullut) kiitokseni vuosijuhlamestareillemme Johannalle, Riikalle ja Cristalle, jotka hoitivat homman kotiin rautaisella ammattitaidolla.

 

HELPin hallituslaiset Sakari ja Sammy, varapuheenjohtaja Anniina sekä allekirjoittanut ehtivät edustaa vuoden alussa myös YFK:n vujuilla, ennen kuin koronarajoitukset astuivat voimaan.

 

Ja maaliskuussa se sitten iski. Myös HELP siirsi kaiken muun opiskelijatoiminnan tavoin ryhmäkokouksensa etämuotoon. Samalla jatkui etänä myös HELPin ry-hankkeen valmisteleminen: syksyyn mennessä hankkeen valmistelu jäi tauolle, kun tulevat edustajistovaalit täyttivät HELP-aktiivien kalenterit. Ehkäpä tulevana vuonna saamme jo ihastella tuliterää HELP ry:tä!

HELPin toimintavuoden todelliseksi huipentumaksi osoittautuivatkin lopulta lokakuun ja marraskuun taitteessa järjestetyt ylioppilaskunnan edustajistovaalit. Edustajistoryhmämme teki vaaleissa historiaa: yhteensä 1659 äänellä kasvatimme paikkamääräämme yhteensä kolmella edustajistonpaikalla. Lopputuloksena oli edustajistoryhmämme paras vaalitulos ja yhteensä 12 edustajanpaikkaa. Vaalimenestys tarkoittaa sitä, että tulevalla edustajistokaudella jaamme edustajistoryhmän suurimman edustajistoryhmän tittelin. Ennen kaikkea vaalitulos tarkoittaa sitä, että pääsemme tekemään tärkeää edunvalvontatyötämme entistä suuremmalla opiskelijoiden tuella.

Hieno vaalituloksemme ei olisi ollut mahdollinen ilman heitä, jotka uurastivat HELPin puolesta. Kiitos vaalipäälliköllemme Anniinalle ja koko vaalitiimille. Kiitos kuuluu myös taustajärjestöillemme ja etenkin tiedottajille, jotka levittivät tietoa vaaleista eteenpäin. Ennen kaikkea kiitän kaikkia ehdokkaitamme, jotka olivat mukana haravoimassa ääniä yhteiseen pottiimme.

Kulunut vuosi oli erikoislaatuisuudestaan huolimatta mielestäni osoitus siitä, että HELP elää ja voi erinomaisesti. HELPin osaavalle edunvalvontatyölle on tilausta. Samalla HELPin aktiivit, uudet tulokkaat ja jo eläköityneet alumnit muodostavat yhdessä hienon yhteisön, jonka osaaminen hakee vertaistaan. Tästä on hyvä jatkaa.

Hyvää uutta vuotta, helppiläiset!

 

Henri Kaarakainen
vuoden 2020 ryhmäpuheenjohtaja