Esittelyssä HELP-aktiiveja: Henrik Meriläinen

Olen Henrik Meriläinen, 22-vuotias kolmannen vuoden eläinlääketieteen opiskelija. Olen kotoisin Oulusta ja tänne Helsinkiin minut toi halu opiskella unelmieni ammattiin eläinlääkäriksi. Sydäntäni lähellä on erityisesti järjestötoiminta, jota teen sekä HELPissä että oman tiedekuntajärjestöni EKYn hallituksessa.

Minusta tuli HELPpiläinen puolivahingossa, kun varsasitseillä minut värvättiin mukaan vaaleihin ehdokkaaksi. Siitä se sitten lähti ja mukaan tuli myös innostus HELP:in ajamia asioita ja vaikuttamista kohtaan. Suureksi yllätyksekseni minut valittiin vuoden 2016 vaaleissa fuksisyksynäni HELP:n listalta varsinaiseksi edustajaksi edariin. Siitä alkoi kova opettelu kaikkien termien ja lyhenteiden oppimiseksi. Minusta tuli samana syksynä vielä listani EKY/YFK Helpin varapuheenjohtaja, joten voin todellakin sanoa että HELP-ura tuli aloitettua niin sanotusti hypyllä altaan syvään päähän. Mutta tätä kokemusta en pois vaihtaisi!

HELPissä parasta on ollut tutustua muihin ihmisiin ja huomata miten erilaista opiskelu muilla aloilla on. On ollut mahtavaa saada kavereita muualtakin kuin omasta tiedekunnasta, sillä kun muutin Helsinkiin en tuntenut täältä ketään. On ollut myös hienoa tutustua päätöksentekoon ja miten paljon valmistelua ja etukäteistyötä ne vaativat, sekä saada tietoa HYYn monipuolisesta toiminnasta.