Esittelyssä HELP-aktiiveja: Ilona Raimas

Kuka olen?

Ilona Raimas, 21, iloinen ja utelias proviisoriopiskelija, teen virkaa myös Yliopiston farmasiakunnan varapuheenjohtajana ja koulutuspoliittisen valiokunnan puheenjohtajana.

 

Miten minusta tuli helppiläinen?

Päädyin toimintaan mukaan aika puolivahingossa eksymällä ensimmäiseen Uusien iltaan tappisyksynäni 2016, sillä tapahtumasta sai ruokaa ja kuohuviiniä. Aluksi halusin vain tutustua muihinkin kuin oman alani opiskelijoihin ja HELPissä oli aika mukava ja rento tunnelma. Vasta myöhemmin seuraavana vuonna kiinnostukseni yliopistopolitiikkaan ja vaikuttamiseen heräsi ja päädyin sitä kautta tekemään ja toteuttamaan erilaisia mielenkiintoisia tapahtumia ja projekteja. Oli helppo lähteä mukaan, sillä olin jo hieman tutustunut silloisiin HELP-toimijoihin ja sain tukea ja kannustusta hypätessäni mukaan ylioppilasliikkeeseen. Tämä tie on vienyt minut myös kotijärjestöni YFK:n hallitukseen, hallopediksi yliopistokollegioon sekä HYY:n tapahtumavaliokunta HUMU:n puheenjohtajaksi. Koen, että kaikki “järjestöaktivismi” tuo lisää perspektiiviä opiskelijavaikuttajille, jotka voivat siten olla enemmän hyödyksi ylioppilaskunnan kehittämisessä oikeasti yhdenvertaiseen ja edunvalvonnalliseen suuntaan.

 

Mikä HELPissä on parasta?

Kaikki hyvät tyypit tottakai! Nautin myös siitä, että HELPissä pääsee matalalla kynnyksellä tekemään oikeasti mielenkiintoisia asioita ja oppimaan ns. pehmeitä taitoja. Tulevaisuutta ajatellen esimerkiksi organisointi-, delegointi- ja suunnittelutaidot sekä hyvä johtaminen ovat kullanarvoisia taitoja. Erilaiset mielipiteet ja erilaisten ihmisten kanssa työskentely kasvattavat niitä henkisiä perslihaksia, joita jokainen professioalan ammattilainen tulee työssään aivan varmasti tarvitsemaan. Lisäksi näitä juttuja pääsee tekemään poikkitieteellisessä ja kannustavassa ympäristössä. Ylioppilasliike on turvallinen alusta tutustua vaikuttamisen moninaisuuteen ja näkemään sekä kokemaan mitä päätöksenteko on käytännössä. Järjestötoiminta antaa aivan erilaisen boostin opiskeluajalle. Vaikka opintojen, töiden ja vapaaehtoistoiminnan yhteensovittaminen on vertaansa vailla oleva tetris, en kadu ollenkaan että eksyin järjestötoimintaan mukaan. Tähänastinen opiskeluaikani olisi ollut todella paljon tyhjempi ja tylsempi ilman HELPiä ja koen saaneeni takaisin moninkertaisesti sen mitä olen tälle järjestölle antanut. Tervetuloa toimintaan mukaan!