Edustajistoryhmä HELP onnittelee syksyn 2015 fukseja!

 

Hyvä hammaslääketieteen, eläinlääketieteen, lääketieteen, oikeustieteen tai muun alan uusi ylioppilas,

HELP-edustajistoryhmä onnittelee sinua oikean yliopiston valinnasta. Helsingin yliopisto on monipuolinen ja suuri yliopisto, jonka yksi parhaista erityispiirteistä on sen ylioppilaskunta, HYY eli Helsingin yliopiston ylioppilaskunta ja toinen sen läheisyydessä toimiva suuri ja itsenäinen järjestökenttä.

Vaikka ensimmäiset kuukaudet yliopistossa menevät itse kullakin lähinnä selvittäessä sitä, missä on vessa ja mikä on Weboodi, mistä saan AD-tunnukset ja miksi tilasin opiskelijakorttini myöhässä, kannattaa uuden opiskelijan jo ensimmäisenä vuonna tutustua vähintään oman aineensa ainejärjestön tai tiedekuntajärjestön toimintaan. Järjestöt valvovat tietyn aineen opiskelijoiden etua suhteessa yliopistoon sekä suhteessa yhteiskuntaan ja järjestävät usein monenlaisia tapahtumia, eivätkä vähiten bileitä. Nämä järjestöt ovat erinomainen paikka tutustua uusiin ihmisiin sekä päästä sisälle omaan oppiaineeseen. Järjestöt on listattu jopa Wikipediaan.

 

Toisekseen kannattaa jossain määrin tutustua hetimmiten myös Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaan. Kaikki Helsingin yliopiston opiskelijat ovat myös HYY:n jäseniä ja HYY tarjoaa erilaisia etuja opiskelijoille aina Ylioppilaslehdestä oikeusapuun.

 

Erittäin hyvä tapa saada kosketusta fuksin elämään ja ylioppilaskuntaamme on osallistua vuoden 2015 Fuksiseikkailuun.

 

 

Ylioppilaskunnassa tietyt elimet myös päättävät ylioppilaskunnan toiminnasta ja yhteisen omaisuuden käytöstä. Ylin päättävä elin on 60 jäsenen edustajisto, jonka edustajat valitaan vaaleilla. HELP on lääketieteen, eläinlääketieteen, hammaslääketieteen ja oikeustieteen ainejärjestöjen yhteinen edustajistoryhmä. Muidenkin alojen opiskelijoita on nykyään joukossamme. Toimintaan voi tulla mukaan milloin vain, ja toiminnassa voi olla mukana, vaikka ei olisi edustajiston jäsen. Harjoitamme siis sitoutumatonta opiskelijapolitiikkaa.

HELP:in toimintaan ja toimijoihin voit tutustua tarkemmin osoitteessa:

helphyy.fi

 

Yliopistomaailma on varsin omanlaisensa. Itse opiskelu on erilaista, kuin aiemmissa opinnoissa, ja vaatii aikaa, että kukin löytää oman opiskelutyylinsä. Hallinnollisesti byrokraattisuus saattaa yllättää (muista muuten ilmoittautua aina ajoissa sekä kursseille että tentteihin!). Järjestökenttä on moninainen osakuntineen, spekseineen, ainejärjestöineen, järjestölehtineen ja harrastejärjestöineen.

Kannattaa ottaa alusta lähtien kaikki opiskelijaelämästä irti, ja osallistua sekä vapaamuotoisiin tapahtumiin että vaikuttamistyöhön yliopistomme ja ylioppilaskuntamme puolesta, vaikka aluksi tuntuukin, että osa asioista on monimutkaisia ja byrokraattisia. Fukseja on kuitenkin totuttu ottamaan vastaan jokaisella rintamalla, koska jokainen vuosi on uusi fuksivuosi! Opiskeluaika, yleisesti 5-7 vuotta, on loppupeleissä hyvin lyhyt aika. Sen takia kannattaa rohkeasti mennä mukaan kaikkeen, joka vähääkään itseä kiinnostaa! Vaihtoehtoja on ainakin tarjolla.

 

Uudesta opiskelupaikasta onnitellen,

 

Edustajistoryhmä HELP